Kokemuksia

”Joka ikinen kuva oli onnistunut ja upea. Niiden editointi sujui meidän kohdalla nopeasti.

Arvosana 10. Runsaat kiitokset ensiluokkaiselle esimerkilliselle kuvaajalle!”

 

Tutustu asiakkaitteni kokemuksiin minusta hääkuvaajana:

”Lasse Lehto ikuisti elämämme tärkeimmän päivän vielä kauniimmin kuin uskalsimme odottaa. Lasse sai normaalisti kuvissa kangistelevan pariskunnan rentoutumaan ja nauttimaan potrettikuvauksesta. Hääparina meillä ei tarvinnut juuri olla omia ideoita, sillä hänellä riitti hyviä ehdotuksia.”

”Etsittiin häihimme osaavaa hääkuvaajaa Oulusta viikkokausia. Lopulta päädyimme Lasse Lehtoon, eikä tarvinnut katua! Pidettiin Lassen kanssa hyvissä ajoin ennen häitä palaveri, jossa sovittiin kuvien tyylistä, kuvauspaikoista, potreteista ja toiveistamme. Palaverissa syntyi luottamus kuvaajaan eikä kuvausasioita tarvinnut enää jännittää häitä valmistellessa.”

”Kuvat olivat todella hyvät. Kuvaajalla oli tilannetajua ja osasi ottaa oikeista hetkistä kuvia. Sen takia kuvat olivat aitoja ja luonnollisia. Kuvaaja sai myös häävierailta kovasti kehuja siitä kuinka huomaamattomasti ja ammattitaitoisesti osasi kuvata.”

”Kuvaus oli huolellinen viimeistä piirtoa myöten. Kuvaaja oli kuvauspaikalla ajoissa laadukkaat välineet mukanaan.

Kuvattavana olo oli luontevaa ja osasit mielestäni neuvoa meitä hyvin. Ohjeet olivatkin yksi syy, miksi poseeraaminen oli helppoa. Toiminta oli määrätietoista, ammattitaitoista ja minulle tuli luottavainen olo, että kuvia on nyt tarpeeksi joka vinkkelistä ja etäisyydeltä. Meininki oli yleisesti ottaenkin leppoisa kuvaustilanteessa. Suosittelemme ehdottomasti Lassea hääkuvaajaksi Oulussa.”

”Lasse kuvasi meidän hääpäivän alusta loppuun. Hän onnistui todella hyvin luomaan rennon fiiliksen: oli helppo ja luonteva olla kuvissa.

Kuvat saatiin sovitussa aikataulussa ja ne olivat ihanan selkeitä ja tarkkoja sekä niitä oli todella monipuolisesti. Meidän toiveita kuunneltiin hyvin ja olit helppo tehdä yhteistyötä.”

Laadukas käsittely tuo hääkuviin eloa

Kuvankäsittelytyylini on eloisa ja ajaton. Käytän kuvauksissa tarpeen tullen pehmeää lisävaloa tuomaan kuvattavien kasvoille valoa ja silmiin hieman lisäeloa. Kuvan sävymaailmaa vahvistetaan näyttämään siltä, kun tilanteessa oikeastikin näytti – ja vielä vähän paremmalta. Muutokset sävymaailmaan pidetään kuitenkin kohtuullisina. En lähde mukaan ajoittain muuttuviin trendityyleihin, jotka pari vuotta kuvan ottamisen jälkeen saa miettimään, että mikähän tässäkin oli oikein ideana. Editointityylini on siis ajaton.

Potreteista poistetaan tarpeettomat objektit, kuten liikennemerkit. Hääjuhlan kuvaaminen on sen sijaan dokumentaarinen, jolloin lopulliseen kuvaan vaikutetaan enemmänkin asettelulla ja hyvällä tilannetajulla.

Seuraa minua iloisessa eloisassa hauskassa Instagramissa

Usein kysytyt kysymykset hääkuvauksesta

Dokumentaarinen hääkuvaus kestää noin 9 tuntia. Tästä noin 2h tuntia varataan potrettien kuvaamiseen ja siirtymiselle, 1h vihkimiseen ja siirtymiseen ja 6 tuntia hääjuhlaan.

Hääpotretit suositellaan usein otettavan ennen vihkimistä. Silloin kuvaamiseen voidaan varata enemmän aikaa ja vihkimisen jälkeen voidaan keskittyä juhlimiseen. Potrettien kuvaamisen ajankohta on kuitenkin sovittavissa, ja myös vihkimisen ja hääjuhlan välissä on mahdollista ottaa kuvia.

Mikäli kyse on kesähäistä, hääkuvaaja kannattaa varata n. 1-2 vuotta ennen häitä. Välillä mukana voi olla myös tuuria, joten aina kannattaa kuitenkin tiedustella vapaita aikoja. Kesän ulkopuolella kuvaajan saa varattua lyhyemmälläkin 2-6 kuukauden aikajänteellä.

Maistiaisia 10-30 kpl toimitan viikon sisällä häistä, loput hääkuvat 4 viikon sisällä häistä.

Yleensä hääkuvaus maksaa 1000 - 2000 euroa riippuen kuvaajasta ja kaupungista.

 

Hääkuvaus Oulu n seudulla maksaa noin 1000 - 1500 euroa.

Minulla dokumentaarinen hääkuvaus maksaa 1390 euroa.

Lue blogipostaus aiheesta "Kannattaako hääkuvaajasta maksaa yli 1000 euroa?"

Hääkuvat ovat ainoita konkreettisia hääpäivästänne jäljelle jääviä asioita. Niihin on tallennettu tärkeimmän päivänne tärkeimmistä hetket ja ihmiset. Niihin kuuluu esimerkiksi vanhempienne reaktiot, kun olette juuri saaneet toisenne. Niihin kuuluu juhlan aikana vieraiden keskenäiset hetket, joita voitte katsella ja ihmetellä, että "ai tällaistako siellä myös tapahtui".

 

Hääkuvaaja on myöskin yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä häissänne. Kuvat nimittävät myös muokkaavat tapaa, joilla tulette muistamaan tärkeän päivänne. Päivän, johon tulette palaamaan vuosikymmenien ajan uudelleen ja uudelleen. Kokenut kuvaaja tietää mitkä ovat kaikista tärkeimmät hetket tallentaa. Hänellä on kyky lukea tilanteita, ja taitoa tuoda ne esiin kauniin kuvin. Valitsette hääkuvaajan vain kerran – ja siitä syystä siihen kannattaa panostaa.

 

Kenelle luotat ne tärkeät hetket ennen kuin ne ovat jo ohitse?

Blogi

Häät

Hääkuvauksen tärkeät yksityiskohdat

Miksi lyhyiden hetkien ja pienien yksityiskohtien tallentaminen on tärkeää? Hääpäivä on täynnä suuria tunteita, perheen tukea ja silmänräpäyksen pituisia hetkiä, jotka ovat ohi nopeasti nopeasti.
Lue artikkeli →
Häät

Kannattaako hääkuvaajasta maksaa yli 1000 euroa?

Kokeneen hääkuvaajan palkkaaminen maksaa Suomessa usein yli 1000 euroa. Kannattaako hääkuvaajasta maksaa niin paljoa ja mitä kaikkea kokeneen hääkuvaajan palkannut hääpari saa vastineeksi?
Lue artikkeli →
Häät

Häiden järjestäminen koronaepidemian aikana

Koronavuodet ovat vaikuttaneet meidän kaikkien arkielämän lisäksi myös kymmeniin tuhansiin ihmisiin, jotka olivat suunnitelleet hääjuhlansa koronan ajalle. Tämän lisäksi se on vaikuttanut kaikkiin, jotka saavat
Lue artikkeli →
Häät

Syyshäät kauniin syksyisessä Oulussa

Lydian ja Miikan häitä vietetiin syyskuun viimeisenä päivänä Oulussa ruskan ollessa komeimmillaan. Valokuvaajan roolissa päivä alkoi minulla Ainolanpuistoon johtavalla sillalla, jolla ikuistin hääparin kauniin first look -hetken. Sillalta jatkoimme syvemmälle
Lue artikkeli →
Häät

Jennin ja Vilin kesähäät Oulussa

Jennin ja Vilin häitä vietettiin kesäisissä säässä heinäkuussa. Jo edellisenä päivänä laitoin kuvauskamat valmiiksi ja itse hääpäivä alkoi minulla valokuvaajan roolissa kaksi tuntia ennen vihkimistä,
Lue artikkeli →

Ota yhteyttä

    Scroll to Top